Culemborg
Hauptdaten

• Funktion Rechtsstellung:
    Adelssitz
    Keine Angabe
  • Kurzansprache:
    Bij kasteel Culemborg gaat het om een polygonaal kasteel. Door opgravingen is de plattegrond van zowel de 'Opperhof' als de 'Nederhof' bekend. Het kasteel bestond uit een polygonale ringmuur met ronde toren en zaal. Het kasteelcomplex bestond verder uit twee voorburchten en stallen, alles gedateerd in de vijftiende eeuw.
  • Höhenlage:
    Keine Angabe
  • Niederungslage:
    ohne Überhöhung
  • Lagebeschreibung:
    Het terrein met de fundamenten van het voormalig kasteel Culemborg bevindt zich in de N.O.-hoek van de stad, ingeklemd tussen de Lange Meent, 't Voorburg en het parkeerterrein Palumbus, vlak achter de Beusichemse Dijk. Het terrein wordt op de plek van de stallen doorsneden door de Bouwhuysweg. Deze 'stallen' bevonden zich op het terrein achter het Grandcafe Rubens. In 1999 is er op de resten van de stallen een villa gebouwd, rekening houdend met de plek van de bekende fundamenten.
  • Datierung-Beginn:
    14.Jh.
  • Datierung-Ende:
    18.Jh.
  • Erhaltung - Heutiger Zustand:
    Geringe Reste
  • Erhaltung - Kommentar:
    Het terrein wordt op de plek van de voormalige stallen doorsneden door de Bouwhuysweg. Deze stallen bevonden zich op het terrein achter het Grandcafe Rubens. In 1999 is er op de resten van de stallen een villa gebouwd, rekening houdend met de plek van de