Gameren
Hauptdaten

• Funktion Rechtsstellung:
    Adelssitz
    Keine Angabe
  • Kurzansprache:
    Uitgaande van een tekening van H. Spilman (1721-1784) en gegevens uit onderzoek, (Berends, G en R. Hulst, 1971), lijkt Gameren te hebben behoord tot de oudere spiekers zoals die voorkwamen in 14e en 15e eeuw. Sommigen van deze vroege spijkers zijn te vergelijken met verdedigbare woon- of zaaltorens en zijn hier in wezen een soort voortzetting van.
  • Höhenlage:
    Keine Angabe
  • Niederungslage:
    ohne Überhöhung
  • Lagebeschreibung:
    Het voormalige kasteelterrein ligt ca. 250 m ten westen van de kerk. Op het terrein zelf, dat tegenwoordig "Het Slot" heet, staat een bejaardentehuis.
  • Datierung-Beginn:
    14.Jh.
  • Datierung-Ende:
    19.Jh.
  • Erhaltung - Heutiger Zustand:
    Geringe Reste
  • Erhaltung - Kommentar:
    Op het kasteelterrein staat nu een bejaardentehuis; van het kasteel zelf zijn alleen twee middeleeuwse kelders bewaard gebleven. Het terrein boven de kelders is onbebouwd gelaten, zodat ze nu aan de voorzijde van de nieuwbouw liggen. Struikenbeplanting vo